Wie zijn we?

FriS, voluit Friends & Scream United vzw, is een sport- en activiteitenvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking evenals kinderen en volwassenen van (andere) kwetsbare en kansarme doelgroepen. Iedereen is van harte welkom ongeacht taal, gender, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard en mate van beperking. Bij FriS staan een warme sfeer, positivisme, geduld en begrip voorop. Iedereen is van harte welkom!

FriSolofie

Een FriSse club met een warm hart!

Wij gaan voor warme banden smeden met al onze begeleiders, leden en hun familie, hen een luisterend oor of troostende schouder bieden, ze eens goed vastpakken wanneer ze het nodig hebben en er voor hen zijn. Alles met het nodige respect en zonder betutteling of betweterigheid. We streven ernaar een warme ontmoetingsplaats te zijn waar we elkaar bij naam en toenaam kennen. Naar dat warme hart en het positieve buikgevoel gaan we dan ook altijd op zoek als we nieuwe begeleiders en valide clubs voor samenwerkingen polsen.

Iedereen welkom!

Iedereen die wil sporten, aan activiteiten deelnemen, op kamp gaan, helpen en ondersteunen, is bij FriS bijzonder warm welkom. Zo zijn sporters met een mentale beperking, met een fysieke beperking, met ADHD of verwante aandoening, met gedragsstoornissen, met een lichte tot matige auditieve beperking, met visuele beperking; evenals kinderen en volwassenen van (andere) kwetsbare en kansarme doelgroepen en al wie in een warme, ongedwongen, niet-competitieve sfeer wilt sporten, allemaal welkom bij ons. Iedereen heeft immers recht op leuke sportmogelijkheden, activiteiten, kamp, sociaal contact, waardering en respect, spelplezier… Onze gasten staan centraal, zij zijn de echte sterren, ongeacht de graad van hun beperking(en).

Deelnemen is winnen!

De echte Olympische gedachte: zowel op trainingen als tornooien en evenementen staan samen en goed sporten, elkaar aanmoedigen en iedereen een kans geven met zijn/haar sterke en minder sterke punten centraal. Winnen is geen doel op zich maar een leuke bijkomstigheid, zolang alle sporters maar volwaardig aan bod komen!

FriS is steeds op zoek naar vrijwilligers!

Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer informatie?

FriStorie

FriS is een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking. De filosofie van FriS is eenvoudig… fris: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een valide sportclub, is van harte welkom. En dat ongeacht zijn of haar taal, geslacht, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard van de beperking.

FriS biedt een heleboel verschillende sporten aan: zwemmen, boccia, badminton, netbal en basket, voetbal, turnen, dansen.

Naast de wekelijkse werkingen gaat FriS ook jaarlijks op sportkamp tijdens de zomervakantie.

In de kijker

Vlaamse Sportjuwelen 2023

Elk jaar in december reikt Sport Vlaanderen tijdens een awardshow de Vlaamse Sportjuwelen uit in vier categorieën: Beste Topsportprestatie, Beste Topsportcoach, Beste Topsportversterker en Warmste Sportinitiatief.

Alle Vlaamse Sportjuwelen kunnen maar één keer in iemands carrière gewonnen worden en het Vlaamse Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief is de enige prijs die zich niet afspeelt in de topsportwereld. Deze prijs wordt gegeven aan een project dat sport combineert met een warme samenleving en looft het initiatief dat mensen in beweging zet en samenbrengt, maatschappelijk vooruithelpt of het sociale weefsel in de buurt versterkt.

In 2023 werd FriS genomineerd als één van de drie finalisten die kans maakten op deze mooie award, maar bovenal de erkenning die ermee gepaard gaat. We namen het in een publieke stemronde via de website van Sporza op tegen twee andere mooie initiatieven: KAA Gent Foundation en De KV Zuun Academie.

Tegen al onze verwachtingen in konden we met FriS vzw het publiek het meest bekoren.

Het Vlaams Sportjuweel voor Warmste Sportinitiatief is voor ons…

… een kroon op het werk van de afgelopen 20 jaar.

… een erkenning voor onze tientallen vrijwilligers die zich wekelijks inzetten op onze werkingen.

… een boost om er minstens nog eens 20 jaar bovenop te doen!

Bestuur

Het FriS bestuur wordt gevormd door:
Laurence LEBLICQ
Laurence LEBLICQ
Amber WALKIERS
Amber WALKIERS
Mathieu HENROTTE
Mathieu HENROTTE
Thalia SNOECK
Thalia SNOECK
Marc PEETERS
Marc PEETERS

Volg ons op sociale media

De recentste FriSse nieuwtjes vind je via onze sociale media